Skip to content

Vogelsbleek – Land van Horne

Op de oude locatie van St. Martinus te Weert is vervangende nieuwbouw gerealiseerd voor 72 wooneenheden in groepsverband met algemene voorzieningen en een behandelcentrum. De locatie ligt ingeklemd tussen twee te behouden woonzorggebouwen (Longstay & Shortstay), grondgebonden woningen van derden en het St. Jansgasthuis (ziekenhuis van Weert). Het behandelcentrum heeft een fysieke verbinding met het St. Jansgasthuis en vormt samen met de bestaande Shortstay in zowel functie als beeld een buffer tussen het residentiële deel en het behandel deel van de zorginstelling Land van Horne. Tevens vormen het nieuwe behandelcentrum, de bestaande Shortstay en Longstay met hun vier bouwlagen de hoekpunten van het totale complex. Het nieuwe residentiële deel is tussengelegen en is lichter en onderscheidend van kleur. De 9 groepswoningen zijn gerealiseerd in vier blokken van 2 tot 3 woonlagen. Op de begane grond verbinden de algemene functies alle gebouwen met elkaar. Zo is de hoofdontsluiting centraal georganiseerd, maar heeft tevens elk bouwvolume zijn eigen entree en kan zo ook, wanneer nodig, afgestoten worden en zelfstandig functioneren.

De woongroepen gaan in beginsel drie verschillende doelgroepen huisvesten. Gezien de zorg dynamischer is dan ooit, zwaarder wordt en de samenstelling constant veranderd zijn de groepen kantelbaar. Met andere woorden kunnen de groepen met minimale domotische middelen worden aangepast naar een nieuwe doelgroep. Het hoofdthema voor de woningen is rust. Elke woning heeft een buiten ruimte. Op de begane grond is de tuin direct bereikbaar. Op de verdiepingen hebben alle woningen een ruim balkon en is er toegang tot een daktuin op het naast gelegen bouwvolume. Alle facilitaire zaken voor de woningen worden volledig buiten het zicht van de bewoners gehouden. De bevoorrading vind plaats via een eigen entree aan de achterzijde van het behandelgebouw. Via de ondergrondse parkeerkelder worden alle woningen ontsloten. Naast de voordeur op de verdieping is er een aparte toegang tot de voorraad- en afvalruimtes die tevens onzichtbaar vanuit de woningen te bereiken zijn. Alle woningen zijn belevingsgericht rondom de keuken georganiseerd. De gemeenschappelijke woonkamer van de groep is opgeknipt waardoor iedere bewoner zijn eigen prikkelniveau kan vinden. Wanneer er behoefte is aan meer privacy kan men zich terugtrekken in zijn eigen zit-/slaapkamer met eigen sanitair van 30 m2.

Pro-Light heeft het complete traject mogen verzorgen van lichtplanning, lichtberekeningen, advies, levering, ondersteuning en realisatie. Dit alles in zeer nauwe samenwerking met opdrachtgever  Elektro Scheppers

Locatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte worden gehouden van onze meest recente projecten?

Meest recente projecten

DLM gaat voor duurzaam
Innovado adviescentrum en demowoning - Bunde
Attitude Veldhoven
High Street Lofts - Weert

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

En ontvang iedere maand ons laatste nieuws!

Door dit formulier te gebruiken, gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.